Prezența momentului în gimnastica din România: care e cel mai mare vis al său

Toate reflectoarele din gimnastica românească sunt ațintite spre Sabrina Voinea, care a cucerit, sâmbătă, două medalii de argint -la bârnă și la sol-, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică, desfășurate în Italia, la Rimini. După această reușită, palmaresul româncei numără, acum, trei medalii la Campionatele Europene, inclusiv una de bronz, câștigată anul trecut la sol, în Turcia, la Antalya.

Sabrina Maneca Voinea, dublu medaliată (FOTO: Facebook)
Sabrina Maneca Voinea, dublu medaliată (FOTO: Facebook)

Desemnată sportiva anului 2023, în cadrul Galei Gimnasticii Româneşti, Voinea a declarat că la Jocurile Olimpice de la Paris vizează medalii în probele de sol şi bârnă: „Sunt mândră de acest premiu şi îmi doresc foarte mult să o depăşesc pe mama (n.r. fosta gimnastă Camelia Voinea)”. În vârstă de doar 16 ani, tânăra gimnastică nu s-a arătat deloc speriată de cel mai mare nume din sportul său, raportat la ultimii ani, americanca Simone Biles: „Va fi greu, dar nimic nu mă va doborî. Şi Simone Biles e om, şi eu sunt om. Eu spun că ne vom bate parte în parte. Ar însemna enorm o medalie olimpică pentru mine, pentru că mi-o doresc de mică. Acasă mă uit la medalia mamei (n.r. argint cu echipa României la JO de la Seul, 1988), în fiecare zi. Voi fi cea mai mândră dacă o voi obţine. Le promit tuturor că voi trage tare pentru a face România mândră”, a conchis Voinea. 

Podiumul finalei de la sol, completat de Italia

„Dublă de argint pentru Sabrina Maneca Voinea la Campionatele Europene de gimnastică de la Rimini! În finala de la sol, Sabrina a urcat pe treapta a 2-a a podiumului cu 13.700, fiind devansată de Manila Esposito (Italia), 13.833. Bronz pentru Angela Andreoli (Italia), 13.666. Felicitări, Sabri, felicitări, Camelia Voinea!”, a notat și Federația Română de Gimnastică pe pagina sa oficială de Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net